Een huisstijl voor meer klanten

Een huisstijl: laten zien waar je voor staat

Bijna iedereen ter wereld kent Heineken. De huisstijl van Heineken is zo herkenbaar dat je het woordmerk niet eens hoeft te zien om te zien dat het gaat om een product van dit bedrijf. Hoe dit komt? De huisstijl!

Corporate identity

Elk bedrijf heeft een eigen identiteit, ook wel corporate identity genoemd. Deze identiteit wordt gevormd door de handelswijzen maar ook door de uitstraling van de organisatie. De huisstijl en bedrijfsnaam geven een organisatie een gezicht. Om de juiste boodschap uit te stralen en de juiste klanten aan te trekken is het belangrijk dat de huisstijl en bedrijfsnaam aansluiten op uw kernwaarden. U wilt natuurlijk niet de verkeerde klanten aantrekken. De kernwaarden zijn de waarden waar een bedrijf voor staat. Denkt u hierbij aan begrippen als: professioneel, betrouwbaar, zakelijk, creatief, innovatief etc.

Maar wat is een huisstijl?

Een huisstijl bestaat uit:

  • een woordmerk
  • een beeldmerk
  • typografie
  • kleur
  • kenmerkende vormen

Een woordmerk is bijvoorbeeld Heineken, H&M of Apple. Het beeldmerk is het embleem, bijvoorbeeld de appel van Apple. Het symbool verwijst vaak naar de activiteiten of naar andere karakteristieke kenmerken van het bedrijf: waar denkt u aan bij de grote M langs de snelweg? Precies, dat restaurant waar u lekkere hamburgers kunt kopen als u hongerig over de snelweg rijdt. De typografie, het lettertype, zorgt dat uw bedrijf zich onderscheidt en haar kernwaarden verder tot uitdrukking kan laten komen. Verkoopt u kinderspeelgoed, dan is comic sans best een geschikt lettertype maar bent u eigenaar van een advocatenkantoor dan raden wij dit lettertype niet aan. Naast de typografie is ook het kleurgebruik erg bepalend voor de uitstraling van het bedrijf. Tot slot zijn de kenmerkende vormen van belang. Het meest bekend zijn misschien wel de strepen van Adidas. Al deze elementen samen vormen de huisstijl van een bedrijf.

De voordelen van een huisstijl

Het gebruik van een huisstijl heeft een aantal grote voordelen. Allereerst wordt de naamsbekendheid versterkt. Mensen herkennen een bedrijf vaak sneller door goede huisstijl die consistent wordt doorgevoerd. Een ander voordeel is dat medewerkers zich sneller identificeren met hun organisatie. Daarnaast helpt een huisstijl uw bedrijf zich te onderscheiden van de concurrentie. Uw bedrijf springt eruit en trekt mensen aan die zich herkennen in de kernwaarden die u uitdraagt door uw huisstijl. Uiteindelijk leidt dit tot meer klanten en een hogere omzet. 

Hoe wordt een huisstijl gemaakt?

Voor het ontwerpen van een huisstijl is het belangrijk dat wij eerst een goed beeld vormen van de huidige identiteit en imago van uw bedrijf. Ook kijken wij samen met u welke doelgroep u wilt aanspreken en welke kernwaarden u wilt uitstralen en of dit aansluit op de huidige bedrijfsidentiteit. Vervolgens kan er onderzoek worden verricht door middel van interviews, enquêtes en naamsbekendheidonderzoeken. Daarna worden er voorbeelden van kleuren, afbeeldingen en lettertypes gezocht die passen bij het gewenste beeld van de organisatie. Pas als alles goed is uitgezocht beginnen onze ontwerpers met ontwerpen.

Uw omzet verdubbelen?

Weet u al wat de kernwaarden van uw bedrijf zijn? En wilt u de naamsbekendheid van uw bedrijf versterken door een passende huisstijl? Uw wilt toch ook uw omzet zien verdubbelen doordat u meer klanten trekt? Als u de volle potentie van uw bedrijf wilt benutten, dan bent u klaar voor een mooie, professionele huisstijl. Wilt u een offerte? Vul dan even dit formulier in.