Seger en Fleur winnen Heuvelrug Cultuurprijs tijdens Create!

Op 4 oktober waren de foto’s te zien van Seger en Fleur Terpstra. Speciaal voor het evenement CREATE! Heuvelrug, dat plaatsvond in Leersum, maakten zij een serie foto’s.

Het publiek was enthousiast en er kwamen veel positieve reacties. Sommige bezoekers wilden bij elke foto weten wat zij zagen, anderen lieten zich leiden door de kleuren, vormen en dynamiek in de werken.

Voor Seger en Fleur was de dag daarmee al geslaagd. Extra verrast waren zij dan ook toen zij tijdens de prijsuitreiking te horen kregen dat de Cultuurraad Utrechtse Heuvelrug hun werk wilde belonen met de Jongeren Cultuurprijs Utrechtse Heuvelrug.

“De expositie trekt meteen de aandacht. In elk beeld zit beweging en de belichting en compositie zijn heel knap gekozen, waardoor alledaagse voorwerpen in beeld worden gebracht als abstracte kunstwerken. De expositie is als zelfstandig project opgezet en professioneel vormgegeven. Daardoor straalt het geheel een stevige ambitie uit. Daarbij presenteren Seger en Fleur zich op een frisse manier als gedreven ondernemers.”

– Jury Jongeren Cultuurprijs Utrechtse Heuvelrug (Cultuurraad Utrechtse Heuvelrug)

“Door deze cultuurprijs zullen wij ons zeker verder blijven ontwikkelen in de fotografie”, aldus Fleur Terpstra. “De werken worden nu weer veilig opgeborgen, maar een volgende expositie is zeker mogelijk.”